top of page
  • Obrázek autoraBaruš

Lupy

Ukrutné svědění hlavy a čím víc se škrábete, tím je to horší. Začervenalá pokožka hlavy a sníh, to jsou lupy. Myslím si, že s podrážděnou vlasovou pokožkou, svěděním, nebo přímo lupy, se v životě setká každý z nás alespoň jednou. Ať je to v létě, kdy se nám hlava více potí, popřípadě při sportu, kdy je nutné nosit plaveckou čepici nebo helmu, nebo také z kšiltovky v případě mého přítele.


S lupy jsem se setkala poprvé u mamky, které se pravidelně tvořily po barvení vlasů chemickou barvou. Pokožku měla po barvení neustále vysušenou a zarudlou, ale stále to nebylo tak zlé, takže stačila drogerková kosmetika určená na lupy. Poté jsem poznala přítele. Každý den tréninky, zpocená a zapařená hlava z helmy. Samozřejmě, že si nebude dezinfikovat helmu ne, nikdo z chlapů to nedělá. :D Protože měl dlouhé vlasy, které chtěl, aby držely dozadu, tak si na ty mokré umyté vlasy narazil kšiltovku. Paráda, máme tu skvělou půdu pro lupy, bakterie atd. Nastalo období střídání šamponů určených na lupy, tea trea, kopřiva, bříza a podobné. Hlava stále vysušená a po spaní rozdrápaná místy, až do krve. Na scénu přichází Nizoral, šampon určený na lupy a infekce vyvolané plísněmi, či kvasinkami. Tento šampon se ale nemůže používat dlouhodobě a už vůbec ne každý den, takže v období, kdy tento šampon užíval, pokožka byla zahojená a nesvědila, poté to vše začalo na novo. Při dalším nákupu tohoto šamponu nám byl lékárnicí doporučen šampon od Uriage na lupy. Říkali jsme si, že potřebuje prodat a tak nám tady doporučila drahý šampon, který zas nebude fungovat. Jak jsme se v paní zmýlili. Vážně to po pár umytí přestalo svědit, pokožka se zahojila a lupy začaly mizet. Vlasy si tímhle šamponem myju i já a to na lupy netrpím. Občas se stane, že mě svědí hlava, jako teď a tento šampon mi pokožku krásně zklidní. Šampon je takový krásně hustý, krémový, až mastný. Člověk by čekal, že po něm budou vlasy zplihlé, ale opak je pravdou, jsou příjemně nadýchané a nemastné, čehož jsem se vzhledem, ke konzistenci bála. Přiznám se, že nepoužívám ani kondicionér, i když vím, že by se používat měl, aby uzavřel vlas.





Šampon Uriage DS hair kerato-reducing shampoo kupujeme v Dr.Max a stojí 379,- poměr cena výkon super. Stačí ho opravdu maličko a krásně pění a vlasy umyje.





A co vy a lupy? Máte zkušenost a co vám pomáhá? Podělte se v komentářích, budu moc ráda.


Mějte se krásně

Baruš :*

9 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Akné

bottom of page