top of page
  • Baruš

Pivní vlasová péče |Manufaktura|


Ahoj všichni a krásnou neděli! Vítám vás u nového článku opět z pečující řady. Dnes se ale zaměříme na vlasy.

Už celkem dlouho jsem pokukovala po pivní kosmetice od manufaktury, hlavně tedy po vlasové péči, protože jsem na ni slyšela jen samou chválu. Rozhodla jsem se, že ji taky vyzkouším a napíši vám na ní recenzi.

Jak vůbec vznikla tato pivní kosmetika? Pokud znáte přírodní kosmetiku od Manufaktury, tak jistě víte, že se Manufaktura inspiruje českou tradicí a přírodou. Proto právě pivo. Už odnepaměti je české pivo uznáváno ve světě díky své jedinečné kvalitě, chuti a nádherné zlatavé barvě.

A není to ani tak chuť, jako spíše jedinečné účinky piva, kterých Manufaktura užívá právě ve své kosmetice. Díky vysokému obsahu vit. B, minerálů a dalších cenných látek, které jsou obsaženy ve chmelu a obilných klíčcích, je tato kosmetika tak výjimečná. A jelikož je dnešní článek zaměřený na vlasy, tak se blíže podíváme, jaké účinky má vlastně pivo na naši hřívu.

Pivo na vlasy užívaly již naše babičky. Buď s ním vlasy jen oplachovaly, nebo si s ním dělaly vlasové zábaly. Ať už tak nebo onak, účinky byly mimořádné. Nejenže vlasy po pivu rostou jako zběsilé, ale jsou taky pevnější, zdravější a lesklejší. Méně se lámou a třepí.

Pivo má rovněž jemný tužící efekt a zvýrazňuje barvu. Né nadarmo se tomuto lahodnému zlatavému moku říká všelék.

Myslím, že po takovém výčtu skvělých vlastností si pivní produkty na vlasy musí zamilovat snad každý.

A jak je na tom pivní vlasová kosmetika od Manufaktury? Má taky takové účinky ? To se za chvilku dozvíte. :)

Pivní vlasový šampon s obilnými výtažky pro lesk a vitalitu

Začneme jako vždy od obalu. Opět, kdo zná manufakturu už delší dobu, tak jistě zná i jejich klasické obaly šamponů, tělových mlék a sprchových gelů. Praktická 300 ml plastová dóza s klasickým uzávěrem. A jako vždy musím vyzdvihnout štítek na dóze v krásném herbářovém stylu, kde je vyobrazena chmelová šištice.

Obal vypadá opravdu krásně, ale důležité je to, co se skrývá uvnitř.

Zlatavá barva a medová konzistence s hořko-sladkou vůní, tak bych jednoduše, ale stručně popsala tenhle zázrak. Je toho ale mnohem více.

Konzistenčně mi šampon přijde opravdu jako med. Je tekutý a hustý, tak akorát. Oproti šamponům z drogérie tento pění o hodně méně, ale za to vlasy myje 100x lépe. Pokud si vlasy umyji pouze tímhle šamponem a nepřidám balzám, či masku, tak mají vlasy opravdu natužený efekt. Pro moje jemné vlasy je to ideální, protože trochu zhrubnou a méně elektrizují.

Další vypozorovanou vlastností, které jsem si všimla, je množství. Stačí opravdu málo a vlasy jsou perfektně umyté, lesklé a voňavé. A ta vůně, nostalgicky mi připomíná vůni pivního sprchového gelu, který používala má kamarádka. Vůně je naprosto totožná. Prostě božská. Bála jsem se, že bude vonět opravdu po pivu, ale to ani trochu. Sama pivo ani jeho vůni nemám ráda.

A víte co je super, tahle krásná vůně je cítit z vlasů klidně tři dny.

Málem bych zapomněla na samotné složení.

Obsahuje panthenol, výtažek z obilných klíčků, rašelinu, lanolin a chmel.

Závěrem: Tento šampon vám mohu vřele doporučit. S naprosto čistým svědomím mohu říci, že až mi dojde, pořídím si určitě další.

Pivní vlasový balzám pro lesk a vitalitu

Balení vezmeme opravdu krátce, protože důležitější je obsah. Krásné, krásné, krásné. :D

Uvnitř tohoto hezkého balení se skrývá zlatavý, až nahnědlý krém.

Opět má nádhernou hořko-sladkou vůni, jako je tomu u šamponu. Už při nanášení jsou vlasy na dotek jemnější. Nanáším ho pouze na (ohon), jak mé vlasy nazývá přítel. Ta část vlasů, která není u hlavy. A nechávám ho působit 3-5 minut. Poté klasicky oplachuji, pokud chci nanáším ještě masku z téže řady.

Po umytí jsou vlasy hezky jemné a skvěle se rozčesávají. A opět mohu říct, že jsem vypozorovala, že neelektrizují. Což opravdu oceňuji.

Tento balzám obsahuje oproti šamponu vysoký obsah piva bohatého na vit. B, stopové prvky, minerály a glycerin.

Dále obsahuje opět rašelinu, výtažek z obilných klíčků, panthenol a chmel. Všechny tyto skvělé zdravím a vitamíny nabité ingredience, by měly napomáhat regeneraci vlasů, lesku a hlavně jejich růstu.

S tímto balzámem jsem opět moc spokojená a mohu ho doporučit.

Regenerační pivní vlasová maska s panthenolem a beta-glukanem

Konzistenčně bych tuto masku přirovnala k hutné pastě s medem. Když se nabírá, tak se krásně táhne mezi prsty.

Opět má nádhernou hořko-sladkou vůni.

Obsahuje pravé české pivo, chmelový výtažek, mandlový a jojobový olej, panthenol, ovesný beta-glukan a keratin. Super je i to, že je maska bez silikonů.

Maska by měla intenzivně vyživovat vlasy, dodávat jim pružnost, lesk a zacelovat konečky. Dále by měla zvyšovat jejich pevnost, objem a odolnost. Také by měla napomáhat růstu nových vlasů a odstraňovat nepříjemný elektrostatický náboj.

Z mé zkušenosti mohu potvrdit, že po použití masky jsou vlasy jemné, pevné, lehce se rozčesávají, méně se cuchají a hlavně neelektrizují!

Masku nanáším na vlasy hlavně ke kořínkům, kde ji pořádně vmasírují a zbytek, co mi zbyde v rukách stáhnu po celé délce vlasů. Následně si nasadím koupací čepici, nebo igelitový sáček a masku nechám působit 15-30 minut. Poté jen opláchnu.

Tohle je můj nejoblíbenější produkt z celé řady.

Po delší době testování vám dám určitě vědět, jestli jsou po užívání této pivní vlasové kosmetiky vlasy kvalitnější a jak rostou

Osvěžující sprchový gel s pivem a obilnými výtažky

A jelikož mám doma i sprchový gel, tak jsem se rozhodla přidat malou recenzi i na něj. Konzistenčně se velice podobá šampónu. Barva je tmavší a vůně intenzivnější. Pleť hezky zvláčňuje a osvěžuje.

Nejvíc na něm asi oceňuji to, že je vůně z těla cítit i další den ráno.

Složením je opět velice podobný šamponu.

Víc k němu asi nemusím říkat, je prostě super. :))

Budu moc ráda, pokud máte s touto pivní kosmetikou zkušenosti a podělíte se s nimi v komentářích. Určitě to pomůže i ostatním čtenářkám či čtenářům při rozhodování, zda-li mají tuto kosmetiku také vyzkoušet.

Mějte se krásně

Baruš :*

190 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Lupy

Akné

bottom of page