top of page
  • Baruš

Limitovaná edice Med & Rakytník |Manufaktura|


Z příjemného hřejivého léta je tu melancholický podzim. Pro někoho začíná období únavy, depresí a nechuti k jakékoli činnosti. Někdo však podzim miluje. Například ty krásné hřejivé tóny oranžové a žluté barvy u spadaného listí. A přesně v těchto podzimních barvách vytvořila Manufaktura svou novou podzimně-zimní limitovanou edici Med & Rakytník. Při pohledu na ta krásná balení a vůni produktů, je člověku ihned o něco lépe.

A s jakými produkty přišla Manufaktura v této limitované edici? To vám za moment povím.

Nejprve si ale řekneme něco málo o Medu a Rakytníku, symbolech této limitované edice.

Né nadarmo se medu přezdívá tekuté zlato, či elixír mládí. Již od dávných dob se med používá pro své blahodárné účinky na zdraví. Obsahuje vysoké množství vitamínů, minerálů a dalších zdraví prospěšných látek.

Proto med nachází využití, jak při léčbě vnitřních potíží, tak i při zevních př: léčba kožních problémů.

Rakytník, na první pohled ne příliš oku lahodící trnitý keř se zářivě oranžovými plody, v podobě malých kuliček. Kdo by čekal, že se v takové rostlině skrývá tak velké spektrum vitamínů a minerálů. V mnoha článcích se můžeme dokonce setkat s označením (citroník severu). Proč citroník? Díky vysokému obsahu vitaminu C. Jedním z mnoha účinků rakytníku, je posílení imunity, tedy podpora obranyschopnosti a to právě díky vitaminu C.

Dalším příznivým účinkem je regenerace pokožky. Léčba kožních onemocnění (akné, alergie), hojení omrzlin, či popálenin.

Myslím si, že právě pro toto podzimně-zimní období si nemohla Manufaktura vybrat lepší ingredience, než právě tyto dva přírodní zázraky.

Manufaktura je proslulá svými obaly, které na první pohled ihned padnou do oka. I tentokrát je tedy etiketa a samotný obal nádherně navržený. Člověku se ani nechce jakýkoli produkt od Manufaktury používat, aby obrázek na obalu nijak neporušil.

Zjemňující sprchový gel med a rakytník

Tento sprchový gel snad ani nejde definovat jinak, než tekuté zlato. Když se s tímto sprchovým gelem sprchuji, tak mi přijde, že se myji medem. Krásná hřejivě - sladká vůně a medová konzistence dokáže člověku dokonale zpříjemnit i ten nejhorší den.

Pokožka není vysušená, naopak je krásně vláčná a co opravdu oceňuji je to, že je vůně z pokožky cítit i po sprše celkem dlouho.

Co se týká složení, tak kromě medu a rakytníku se ve složení nachází ovesný beta-glukan a panthenol.

Myslím že k tomuto sprcháči už není co dodat, je to prostě tekuté zlato. Kdo nevyzkoušel, neuvěří. :D

Ochranný pleťový balzám s medem a rakytníkem

Pleť dostává v zimě celkem dost zabrat, proto mnoho z nás určitě uvítá nějaký hutnější krém, aby nebyl obličej vysušený, jak švestka, nebo dokonce omrzlý.

Složení tohoto balzámu je přímo přizpůsobené chladným a mrazivým dnům. Ve složení tedy nalezneme lesní med, rakytník, včelí vosk, meruňkový, jojobový a makadamiový olej, bambucké máslo, panthenol, beta-glukan, vitamin A,E,C.

Takže pokud se chystáte na hory, či na procházku neměl by vám tento pomocník chybět v kosmetické taštičce.

Opravdu super je, že tenhle balzám může používat celá rodina.

Konzistenčně je krémík opravdu hutný a voní stejně krásně, jako sprchhový gel.

Ochranný balzám na rty s výtažky z medu a rakytníku a bambuckého másla

Pomáda první pomoci v zimních období. K většině balzámů na rty na zimu jsem celkem skeptická, protože na rozpraskané a podrážděné rty mi vždy nejvíce pomohla obyčejná zelená placenta. Tomuhle balzámu jsem však podlehla díky své vůni. Když jsem zjistila, že je s medem a poprvé jsem k němu přivoněla, tak jsem věděla, že tuhle zimu budeme kamarádi. Voní mi, jako svíčky se včelím voskem a protože tuhle vůni zbožňuji, tak s tím nemám žádný problém.

Každopádně, i tak jsem si od něj nic neslibovala. Po chvilce používání mě ale mile překvapil. Během pár dnů mi zahojil vysušené a rozpraskané rty z klimatizace. Je celkem hutný a vytváří na rtech jemný, jakoby povoskovaný film, který rty dlouho hydratuje a zacelí je.

Díky složení má skvělé regenerační a hojivé účinky.

Důležité je i zmínit i to, že balzámek neobsahuje žádná barviva, ropné deriváty, či silikony.

Regenerační krém na ruce s výtažky z medu a rakytníku a bambuckým máslem

I ruce trpí v zimě vysoušením a rozpraskanou kůží, proto je také důležité jim věnovat zvýšenou pozornost a nezapomínat na ně.

Krém opět doprovází sladká hřejivá vůně medu. Díky lehké konzistenci se krém rychle vstřebává a nezanechává pocit mastnoty.

Ruce jsou krásně jemné a provoněné.

Pro mě je tenhle krém nejlepším přítelem do zimních dnů.

Abych pravdu řekla, tak ani já nejsem žádný velký milovník podzimních sychravých dnů, natož zimy, ale i takové maličkosti, jako krém na ruce, či balzám na rty mi tohle období dělají příjemnějším.

Mějte se krásně

Baruš :*

119 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Lupy

Akné

bottom of page