top of page
  • Baruš

Bezpečné opalování s přípravky AVIVIR


Ahoj všichni, opalovací sezóna je v plném proudu, i když to poslední dny venku tak nevypadá. Nevadí, pokusím se vám tímto článkem tu sluneční atmosféru zase naladit.

V létě je velice důležité dodržovat nejen pitný režim, ale také pečovat o svou pokožku, která při opalovaní dostává hodně zabrat. V dnešním článku mám proto pro vás tip na kvalitní kosmetiku na opalování. Tentokrát, než přejdu k samotné recenzi, Vám napíši něco málo o tom, proč je důležité naši pleť před sluncem chránit.

Proč je důležité chránit pleť před sluncem?

Kůže je největší lidský orgán, izoluje vnější prostředí od vnitřního. Zastává mnoho důležitých funkcí např: termoregulace, vylučování přebytečné vody a škodlivin, vnímání: (tepla, chladu, vibrace a tlaku), ochrana před bakteriemi a mikroorganismy a v neposlední řadě tvorba vitamínu D. Tento vitamín se v kůži tvoří právě díky slunečnímu záření a kožnímu pigmentu melaninu. Opalování je pro nás velice prospěšné, ale v menší míře. I pleť má jen omezenou schopnost regenerace, proto přílišným opalováním ztrácí kůže vláhu a elasticitu, čímž mohou vznikat vrásky. UV záření může také rozkládat kožní struktury, uvolňuje volné radikály, které mohou způsobit podráždění a alergické reakce. Častým a dlouhým vystavování kůže na Slunci může dojít i ke vzniku rakoviny. Tímto vás nechci nijak strašit, pouze vám chci říci, jak je důležité svou kůži chránit.

Jak můžeme svou pleť chránit?

Měli bychom se opalovat s mírou. Nevystavovat se nadměrně slunečnímu záření a hlavně bychom měli zabraňovat častému spalování kůže. Důležité je proto užívat opalovací krémy s dostatečným SPF faktorem a UVA a UVB filtrem, přípravky po opalování a doplňky stravy, jako je například Beta karoten.

A jak jsem na začátku slíbila, mám tu pro vás tip na jednu opalovací kosmetiku a to od značky AVIVIR

Tato kosmetika pochází z Dánska. Produkty této značky se vyznačují vysokou koncentrací ekologicky pěstované Aloe Vera s BIO certifikátem. Všechny produkty jsou certifikované Mezinárodní vědeckou radou pro Aloe. Jsou bez parfémů a bez parabenů, vazelín a barviv.

AVIVIR Aloe Vera Sun Lotion SPF 30

Toto opalovací mléko obsahuje 70% ekologické Aloe Vera, což je krásně znát již poté co si ho poprvé namažete na pleť. Obsahuje pouze organické sluneční filtry, rostlinné oleje a vitamin E. Kombinace těchto ingrediencí poskytuje ochranu před UVA a UVB zářením. Krém se nádherně roztírá, vůbec nelepí a hned se vstřebá. Má jemně nažloutlou barvu, která po rozetření není nijak znát. Je BEZ parfémů a BEZ parabenů. Super na tomto mléku také je i jeho vodě odolnost, ale určitě ho doporučuji vždy po každém koupaní znovu obnovit. Jelikož jsem studovala Ekologii, tak je pro mě zajímavý i fakt, že je toto opalovací mléko biologicky odbouratelné a balené v ekologicky šetrném balení.

AVIVIR Aloe Vera After Sun

Optimalizátor po opálení

Toto mléko po opalování obsahuje 90% ekologické Aloe Vera. Je BEZ parfémů, parabenů, barviv a alkoholu. Pleť je po rozetření krásně hydratovaná, vyživená a projasněná. Krém má navíc krásně chladivý efekt a zjemňuje pokožku. Krém obsahuje také komplex sacharidů: manózu, glukózu, beta glukan a hyaluronát sodný, které podporují tvorbu Melaninu, díky němuž vzniká krásné opálení. Krém tedy nejen optimalizuje opálení, ale také pečuje o pokožku, obnovuje ji a zabraňuje vzniku slunečním vráskám.

S tímto krémem jsem nadmíru spokojená. Vždycky jsem měla po opalování hodně vysušenou a citlivou pleť, ale s tímto mlékem ji mám krásně jemnou a vláčnou.

S oběma produkty jsem opravdu velice spokojená. A jsem velice vděčná, že jsem mohla tyto produkty vyzkoušet a to díky portálu

Tyto produkty a mnoho dalších můžete zakoupit na stránkách:

Mějte se krásně a chraňte svou pleť před Sluníčkem

Baru :*

20 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Lupy

Akné

bottom of page